fbpx
Сьогодні
14:12 10 Жов 2020

Україна готова до опалювального сезону на 95%, – Шмигаль

Станом на 9 жовтня Україна готова до опалювального сезону більш ніж на 95%. Запаси вугілля і газу значно перевищують минулорічні показники.

Про це повідомив на засіданні Уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За даними очільника Кабміну, в Україні зараз 2,9 млн тонн вугілля, що вдвічі більше, ніж у 2019 році. Крім того, в сховищах налічується 27,7 млрд куб. м газу. Цей показник  міститься  на рекордному рівні за останні роки.

"Запаси вугілля і газу у нас рекордні… Готовність будинків, мереж, котелень вже більше 95%, підготовка йде відповідно до графіків по всій країні. Тому українці отримають тепло вчасно відразу після початку опалювального сезону", – зазначив Шмигаль.

У своєму Telegram-каналі прем'єр уточнив, що сьогоднішнім рішенням Уряд доручив Держенергонагляду забезпечити видачу актів про підтвердження факту відсутності газифікації багатоквартирних будинків та відсутності в зазначених будинках системи централізованого теплопостачання.

За словами Шмигаля, ця постанова Кабміну дасть змогу  людям, у яких не підведено газ або відсутня система централізованого опалення, не переплачувати цього опалювального  сезону  за спожиту енергію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: