fbpx
Сьогодні
19:41 10 Жов 2020

У Зеленського заявили, що в Лондоні Україна підписала три історичні документи

Фото: ОПУ

Керівник пресслужби Президента Юлія Мендель назвала документи, підписані в межах зустрічі лідерів України та Великої Британії, «історичними».

Про це вона сказала НВ за підсумками візиту Володимира Зеленського до Великої Британії, який завершився 8 жовтня.

«Президент Володимир Зеленський повертається з Великої Британії топ-ньюзмейкером тижня. І не дивно: у Лондоні Україна підписала три історичні документи. Один з них — на мільярд фунтів — допоможе відродити наш втрачений у 2014-му флот, адже передбачає будівництво кораблів спільно з Британією. Ще один є першою стратегічною угодою про партнерство, яку Британія підписує після оголошення Brexit. Фактично вона зміцнює економічні зв'язки між нашими країнами та збільшить товарообіг. Третій документ — меморандум на 2,5 млрд фунтів — допоможе з дешевим кредитуванням пріоритетних галузей в Україні, а це — «оборонка», сільське господарство, медицина», — заявила Мендель.

Сам характер зустрічі вона охарактеризувала як «гостинний і дружній» з британської сторони, оскільки ця поїздка була першим візитом іноземного лідера в Лондон після початку пандемії.

Мендель зазначила, що представники королівської сім'ї – принц Вільям та Кейт Міддлтон — вперше прийняли гостей в Тронному залі Букінгемського палацу після семи місяців карантину через коронавірус. Зеленський запросив подружжя в Україну, додала прессекретар Президента.

Меморандум про посилення співпраці країн у військовій і військово-технічній сферах, підписаний в межах візиту міністром оборони України Андрієм Тараном і його колегою Беном Воллесом, керівник пресслужби Зеленського назвала «важливим міжнародним документом з точки зору геополітичного розподілу сил».

Мендель також розповіла, що коментар Президента України намагалися отримати представники російських медіа, однак він їх проігнорував.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: