fbpx
Сьогодні
Відеоінструкція 20:03 10 Жов 2020

ЦВК затвердила порядок заповнення виборчого бюлетеня: як проголосувати

Фото Getty Images

Центральна виборча комісія (ЦВК) на засіданні 10 жовтня затвердила порядок заповнення бюлетеня на місцевих виборах 2020 року. Центрвиборчком пояснив, як правильно заповнити бюлетень, щоб проголосувати.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

У документі, який схвалила ЦВК, наведено приклади правильного та неправильного заповнення виборчого бюлетеня.

Так, щоб проголосувати за партію, необхідно у пустому квадраті навпроти назви політсили поставити позначку плюс "+" або будь-яку іншу.

Після цього необхідно обрати кандидата в депутати від цієї партії та вписати його порядковий номер у квадраті з трафаретом.

  • Навіть якщо вийшло не зовсім по трафарету — ваш вибір все одно буде зарахований. Головне — щоб всі символи можна було розпізнати.

Що з 0️⃣  ? Писати чи ні?

  • Якщо ви, наприклад, обираєте кандидата під номером 6: то і 06, і 6 — буде зараховано.

Проголосувати можна лише за одну політичну партію та одного кандидата в депутати.

Чи можу я обрати лише місцеву організацію політичної партії, а номер кандидата не вписувати?

✅   Так, бюлетень вважатиметься дійсним. Якщо ви поставите позначку навпроти організації партії, але не впишете номер кандидата — це означає, що ви підтримуєте увесь територіальний виборчий список відповідної організації партії.

Я хочу підтримати конкретного кандидата, але організацію партії підтримувати не хочу, чи так правильно?

❌  Ні. Місцеву організацію політичної партії обрати обов'язково. Якщо такої позначки не буде — бюлетень вважатиметься недійсним.

Продовжуємо розповідати, як заповнити бюлетень, та відповідаємо на найпоширеніші питання.❔Чи можу я обрати лише місцеву організацію політичної партії, а номер кандидата не вписувати? ✅ Так, бюлетень вважатиметься дійсним. Якщо ви поставите позначку навпроти організації партії, але не впишете номер кандидата — це означає, що ви підтримуєте увесь територіальний виборчий список відповідної організації партії.❔ Я хочу підтримати конкретного кандидата, але організацію партії підтримувати не хочу, чи так правильно?❌ Ні. Місцеву організацію політичної партії обрати обов'язково. Якщо такої позначки не буде — бюлетень вважатиметься недісним.

Gepostet von Центральна виборча комісія – Central Election Commission of Ukraine am Sonntag, 11. Oktober 2020

Помилились?

Нічого, у вас буде спроба № 2. Для цього потрібно написати заяву і повторно отримати бюлетень. Спойлер: спроби № 3 не буде.

Важливо. Треба постаратись і заповнити все з першого разу. Не без того, що додаткових бюлетенів на всіх може не вистачити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: