fbpx
Сьогодні
12:11 09 Жов 2020

Цифровізація пошти: Укрпошта, Мінінфраструктури та Мінцифри уклали меморандум про співпрацю

Національний поштовий оператор АТ «Укрпошта», Міністерство цифрової трансформації та Міністерство інфраструктури уклали тристоронній меморандум про взаємодію та співпрацю.

Про це повідомили у пресслужбі "Укрпошти".

Серед напрямків співпраці у межах меморандуму:

  1. запровадження інструментів надійної та зручної ідентифікації клієнтів «Укрпошти» через інтегровану систему електронної ідентифікації,
  2. підвищення якості та доступності адміністративних послуг та послуг поштового зв'язку,
  3. покращення позицій України в рейтингу електронної участі ООН,
  4. розвиток інноваційних технологій у сфері поштового зв'язку.

«Ми маємо дуже амбітні цілі — всі публічні послуги можна отримати онлайн, а цифрові аналоги документів приймають по всій території України, але для їх досягнення нам потрібна підтримка партнерів. Ми плануємо оцифрувати всі адміністративні послуги у сферах транспорту та зробити послуги поштового зв'язку швидкими та доступними для громадян та бізнесу, а також забезпечити взаємодію між ЦНАП та відділеннями Укрпошти і можливість електронної ідентифікації клієнтів Укрпошти», – зазначив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Вже сьогодні громадяни мають можливість отримати посилку, надавши працівнику Укрпошти цифровий документ у застосунку «Дія».

Як зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій, цифрові ініціативи у галузі транспорту уже мають перші результати.

«Із грудня минулого року, коли почав роботу транспортний портал електронних послуг e-transport.gov.ua, понад 7 тисяч перевізників зробили понад 450 тисяч замовлень дозволів на міжнародні перевезення. А ще понад 12 тисяч замовлень ми отримали на послуги в е-кабінеті моряка», — повідомив Криклій.

Зі свого боку гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський наголосив, що одним із пріоритетних напрямів роботи очолюваного ним міністерства є цифровізація поштової сфери.

«У 2016 році з понад 11 тисяч відділень лише 20% мали комп'ютер, а станом на сьогодні ми вже комп'ютеризували всі поштові відділення у населених пунктах, де проживає понад 2 000 людей. Решту обслуговуватимуть сучасні поштові авто, оснащені всім необхідним. Перші 630 таких пересувних відділень уже працюють в 7 областях, в наступному році їх буде біля 2500 на всю країну», — зазначив Смілянський.

За його словами, окрім техніки і авто, "Укрпошта" також встановить сучасне програмне забезпечення.

"Наразі проводимо закупівлю нової ERP-системи для налагодження внутрішніх процесів. На черзі – нова фронт-система для автоматизації всіх процесів у відділеннях та роботи операторів, щоб підвищити якість послуг та скоротити час операцій. Третім етапом стане впровадження CRM-системи", – підкреслив керівник «Укрпошти».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: