fbpx
Сьогодні
19:07 09 Жов 2020

США поділяє стурбованість МВФ з приводу оголошення догани Рожковій і Сологубу, - заява посольства

США поділяє стурбованість Міжнародного валютного фонду (МВФ) з приводу нещодавнього оголошення догани першій заступниці голови Національного банку України (НБУ) Катерині Рожковій та заступнику голови Дмитру Сологубу

Про це у Facebook повідомила пресслужба посольства США в Україні.

"Ми поділяємо стурбованість МВФ з приводу нещодавнього голосування Ради НБУ за догану заступникам голови НБУ Рожковій та Сологубу", – йдеться у заяві.

У посольстві підкреслили, що міцний та незалежний Національний Банк має критично важливе значення для подальшого економічного розвитку України.

🇺🇦 Ми поділяємо стурбованість МВФ з приводу нещодавнього голосування Ради НБУ за догану заступникам голови НБУ Рожковій…

Gepostet von U.S. Embassy Kyiv Ukraine am Freitag, 9. Oktober 2020

Нагадаємо, 5 жовтня Рада НБУ оголосила догану і висловила недовіру першій заступниці голови регулятора Катерині Рожковій та заступнику голови Дмитру Сологубу.

За словами члена Ради Національного банку України Василя Горбаля, членам правління НБУ Катерині Рожковій та Дмитру Сологубові висловили недовіру через їх публічні виступи.

Катерина Рожкова вважає оголошення догани за спілкування зі ЗМІ "перемогою минулого над майбутнім" і "тривожним сигналом для незалежності НБУ".

8 жовтня голова представництва Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман закликав дотримуватися принципів управління Національним банком України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: