fbpx
Сьогодні
14:08 09 Жов 2020

Шмигаль провів нараду з главами ОДА щодо COVID-19: доручив контролювати гарячі лінії та питав щодо надбавок медикам

фото: Урядовий портал

Сьогодні Денис Шмигаль скликав нараду з головами держобладміністрацій та секретарем РНБО Олексієм Даніловим щодо ситуації з поширенням коронавірусу в Україні.

Про це пише Урядовий портал.

«На сьогодні лідером (по захворюваності COVID-19) стала Харківська область, де захворіли ще 630 людей. Найбільші темпи приросту також у Києві та Одеській області. Натомість дещо стабілізувалася ситуація в західних областях», — сказав прем'єр та наголосив, що подібна нарада буде відбуватися регулярно тричі на тиждень.

Шмигаль заслухав очільників ОДА щодо епідемічної ситуації в областях. А також доручив головному санітарному лікарю Олегу Ляшку та головам ОДА поставити на особистий контроль роботу гарячих ліній.

«На їх основі ми будемо розвивати контактні центри. Один із найбільших пріоритетів — швидке розгортання системи виявлення контактних осіб».

Шмигаль зауважив, що на сьогодні залишається не розв'язаною проблема з доплатами до заробітних плат медпрацівникам за вересень. За його словами, не відбулися виплати майже в 160 закладах.

«Попрошу міністра охорони здоров'я надати інформацію, на її основі уряд буде робити подання на Офіс Президента для притягнення до дисциплінарної відповідальності відповідних голів ОДА. Будемо ставити питання звільнення відповідних керівників ДОЗ (департаменти охорони здоров'я на місцях). Лікарі чекали грошей, при тому, що вони були виділені. НСЗУ підписувала контракти цілодобово і без вихідних. Якщо люди на місцях не хочуть працювати, будемо вдаватися до жорстких заходів», — наголосив він.

За підсумками наради прем'єр також доручив:

  1.  МОЗу задля збільшення кількості ліжкомісць опрацювати питання щодо можливого залучення лікарень та установ Національної академії наук
  2. Головам обласних та Київської міської держадміністрації мобілізувати всі служби та налагодити ефективну комунікацію й координацію роботи з МВС і Держпродспоживслужбою щодо проведення масових заходів
  3. Департаментам охорони здоров'я в обласних та Київській міській держадміністраціях відпрацювати маршрутизацію для перевезення хворих на COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: