fbpx
Сьогодні
19:48 09 Жов 2020

Шмигаль розповів, як в Україні планують посилити протидію коронавірусу

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про заходи, які в Україні планують вжити для посилення протидії коронавірусу.

Відповідні рішення ухвалили під час наради з міністрами та очільниками регіонів, яка відбулася перед засіданням Кабінету мінісрів, повідомив прем'єр.

"Сьогодні під моїм головуванням та за участі секретаря РНБО відбулася нарада з керівниками регіонів, з керівниками міністерств профільних. Ми визначили дуже чіткі заходи, спрямовані на посиленні боротьби з коронавірусом", – заявив Шмигаль під час засідання уряду.

За його словами, будуть проведені додаткові заходи щодо збільшення ліжкомісць у лікарнях, а також збільшать кількість ліжок, забезпечених киснем. Шмигаль додав, що МОЗ має організувати роботу щодо сертифікації медичного кисню.

"Також мають вдосконалити свою роботу кол-центри в регіонах. Як у напрямку консультування українців з проблемних питань, так і з відстеження контактних хворих. Таке обстеження контактних хворих одна з необхідних складових, аби розірвати ланцюг поширення інфекції", – додав прем'єр.

Шмигаль також зазначив, що головам ОДА доручили мобілізувати всі служби та налагодити координацію роботи з МВС, Держпродспоживслужбою. Зокрема, мова йде про налагодження контакту щодо проведення масових заходів та роботи установ, де можуть скупчуватися люди.

"Всі департаменти здоров'я на місцях мають відпрацювати чіткі маршрути для впорядкування перевезення хворих на COVID-19 за нових обставин, при збільшеній кількості лікарень, які сьогодні вже приймають хворих", – заявив очільник уряду.

Він також додав, що в Україні збільшать кількість тестувань на коронавірус. За ці заходи, за словами Шмигаля, особисто відповідатиме міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Станом на 9 жовтня в Україні лабораторно підтвердили 250 538 випадків коронавірусу. Зокрема, за останню добу виявили 5 804 нових випадки, що стало новим рекордом серед добових показників захворюваності. Всього в Україні від коронавірусу одужали 110 650 пацієнтів, померли – 4779.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: