fbpx
Сьогодні
12:19 09 Жов 2020

Нобелівську премію миру присудили Світовій продовольчій програмі

Нобелівський комітет вирішив присудити Премію миру 2020 року Світовій продовольчій програмі (World Food Programme).

Про це повідомляється на сторінці Нобелівської премії у Твіттері.

Світову продовольчу програму відзначили "за зусилля, спрямовані на боротьбу з голодом, за внесок у покращення умов для миру в районах, що постраждали від конфліктів, і за те, що вона діє як сила, що сприяє запобіганню використанню голоду як зброї війни та конфліктів".

У Нобелівському комітеті підкреслюють, що Всесвітня продовольча програма є найбільшою гуманітарною організацією у світі, яка бореться з голодом. У 2019 році вони надали допомогу 100 мільйонам людей у 88 країнах світу.

Крім того, через пандемію коронавірусу зростає кількість людей, які постраждають від голоду, зокрема в Ємені, Демократичній Республіці Конго, Нігерії, Південному Судані, де також ведуться збройні конфлікти.

"Їжа є найкращою вакциною проти хаосу, поки ми не отримаємо медичну вакцину", — заявляли у Всесвітній продовольчій програмі.

Нобелівський комітет наголошує, що Всесвітня продовольча програма просуває «братство націй, про яке вказував у заповіті Альфред Нобель», мобілізуючи держави-члени ООН боротися з голодом і не використовувати його як зброю.

Нагадаємо, Нобелівська премія миру 2019 року присуджена прем'єр-міністру Ефіопії Абій Ахмеду "за зусилля щодо досягнення миру" і внесок у міжнародне співробітництво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: