fbpx
Сьогодні
17:01 09 Жов 2020

Керівника САП буде обирати підлеглий Авакова, - ЦПК

За результатами голосування Верховної Ради, до конкурсної комісії з обрання глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури потрапив співробітник Нацполіціі Олексій Дрозд.

Про це повідомили у Центрі протидії корупції, заявивши про порушення українського законодавства.

Там розповіли, що Дрозд, який є начальником відділу докторантури і ад'юнктури Національної академії внутрішніх справ України, був делегований від фракції Слуга народу.

При цьому, як випливає з відповіді МВС на запит ЦПК, він також є чинним поліцейським, що суперечить ст. 8−1 Закону "Про прокуратуру."

Керівника САП буде обирати підлеглий Авакова

«Членами комісії не можуть бути державні службовці або особи, що займають політичні посади, депутати Верховної Ради та місцевих рад, військовослужбовці, працівники правоохоронних органів, а також члени політичних партій. Національна поліція є правоохоронним органом, а, отже, працівникам поліції прямо заборонено бути членами конкурсної комісії», — зазначають в організації.

За словами члена правління ЦПК Олени Щербань, у зв'язку з цим Дроздова має бути негайно відкликано.

«Законодавець встановив таку пряму заборону, щоб запобігти потраплянню до комісії осіб, підлеглих керівництву будь-якого правоохоронного органу. По-перше, тому що вони підслідні НАБУ і САП. По-друге, щоб ніхто з керівництва правоохоронних органів не міг давати будь-яких вказівок членам комісії. Але у підсумку ми маємо у комісії чинного поліцейського з системи МВС Авакова, який сам неодноразово потрапляв під слідство НАБУ», — пояснила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: