fbpx
Сьогодні
22:35 08 Жов 2020

Єрмак заявив про безпрограшну угоду з Великою Британією

Фото: ОПУ

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак наголосив, що Угода про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, підписана між Україною та Великою Британією, є дуже амбітною, охоплює багато сфер та розширює політичну й економічну співпрацю.

Про це він заявив під час виступу в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House.

«По суті, підписання цього документа означає, що наші країни дійсно мають спільні цінності. Ми, українці, віддані демократії, повазі до прав людини та норм міжнародного права. Також ми разом поділяємо розуміння всіх глобальних загроз: які вони, звідки походять і як з ними боротися. Ми дуже чітко розуміємо й маємо прагнення бути партнерами у вирішенні глобальних викликів», – розповів він.

За словами Андрія Єрмака, Угода дає можливість синергії між технологіями та різними галузями економік двох країн, такими як сільське господарство та сфера послуг.

«Ця угода є набагато більш амбітною з точки зору взаємного доступу на ринок, аніж наявні угоди про вільну торгівлю, які до цього підписувала Україна. Крім того, Британія вже укладає угоди про безперешкодний доступ промислової продукції у відносинах з ЄС, ми називаємо це «промисловий безвіз»… І Україна – не остання у списку країн, з якими така угода може бути укладена. Це дуже важливо», – зазначив керівник Офісу Президента.

Він наголосив, що підписана Угода є абсолютно безпрограшною як для України, так і для Великої Британії та сприятиме збільшенню обсягів двосторонньої торгівлі, які на сьогодні становлять приблизно 2 млрд фунтів стерлінгів.

«Ця Угода теж допоможе Великій Британії вирішити можливі питання, пов'язані з перехідним періодом після Brexit. А для України вона дасть можливість диверсифікувати наші експортні ринки. Думаю, що вона також дасть можливості розкрити великі торговельні перспективи для обох країн», – сказав Андрій Єрмак.

Також ідеться про стимулювання інвестицій, захист інтелектуальної власності та розширення політичної й економічної співпраці.

Крім того, за його словами, Угода допоможе розширити співробітництво між країнами у сфері торгівлі послугами.

«Тут Україна може запропонувати британським компаніям, які шукають технічну та ІТ-експертизу, дещо цінне. Угода, ми сподіваємось, об'єднає Лондон як фінансову столицю Європи та Україну як дуже швидкозростаючий ІТ-кластер у Європі», – зауважив Андрій Єрмак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: