fbpx
Сьогодні
18:55 08 Жов 2020

У ТКГ заявили, що посади Фокіна у контактній групі більше не буде

Посади в Тристоронній контактній групі (ТКГ) по Донбасу, з якої був звільнений Вітольд Фокін, більше не буде.

Про це розповів журналіст, донеччанин в українській делегації ТКГ Сергій Гармаш в ефірі каналу "Україна 24".

"Посада першого заступника у нас була й раніше, її обіймав Олексій Резніков, і спеціально під Фокіна придумали посаду другого першого заступника. Зараз Фокін пішов і, як правильно сказав Леонід Макарович, незрозуміло, під які повноваження та функції створювалася ця посада. Я думаю, найімовірніше, цієї посади не буде.

Маркіян Лубківський розглядався на посаду спікера, прессекретаря, а не на цю посаду. Зараз немає потреби в такій посаді. Якщо немає функціонала під людину, то людину шукати не будуть", — сказав він.

Гармаш прокоментував ідею глави української делегації Леоніда Кравчука про створення групи "людей по Донбасу".

"Я дізнався про неї з повідомлень ЗМІ, не знаю, що думав Леонід Макарович, озвучуючи цю ідею. Хоча, коли він говорив" ми "- він говорив про групу людей, а не мав на увазі особисто себе. Я не бачу сенсу в такій групі, враховуючи, що той же Єрмак говорив, що сама ТКГ по суті є консультативним органом.

І навіщо при одному консультативному органі створювати другий – мені не дуже зрозуміло, тим більше люди, яких називали ЗМІ, можуть викликати неоднозначну реакцію. Це буде "колективний Фокін", тому що багатьох з цих людей, які складали еліту Донецького регіону, можна притягати до відповідальності за те, що сталося у 2014 році. Якщо вони зараз з'являться в ТКГ, це не сприятиме ефективності її роботи", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: