fbpx
Сьогодні
22:07 08 Жов 2020

Помічник Зеленського таємно приїжджав до маєтку Ахметова, — "Схеми"

фото: Схеми

Журналісти зафіксували, як перший помічник президента Сергій Шефір таємно приїжджав до маєтку олігарха Ріната Ахметова під Києвом.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту Схеми.

31 серпня знімальна група зафіксувала, як із бокових воріт Офісу президента виїхала Audi А8, якою користується перший помічник президента Сергій Шефір, і потім заїхала на заправку по дорозі в бік поселення Конча-Заспа.

Туди під'їхала автівка, якою користується охорона Ріната Ахметова та приїхав броньований Mercedes-Maybach. Журналісти зафіксували, як Шефір вийшов з Audi та пересів у Maybach.

Maybach попрямував у бік селища Плюти у Київській області. Журналістам вдалось відслідкувати, як автомобіль повернув саме до бокових воріт маєтку Ахметова. Заміський маєток Ахметова розташований поблизу селища Плюти у 35 кілометрах від Києва.

Помічник Зеленського таємно приїжджав до маєтку Ахметова, —

Журналісти звернулись до Шефіра із запитаннями, що він обговорював з олігархом, чому зустрічався з ним таємно і чи відомо про це президентові. У відповідь Шефір зазначив: "Відповім на всі питання одразу. Нічого, що суперечить інтересам нашої країни, нічого протизаконного я не роблю, крапка».

Ці питання також «Схеми» адресували пресслужбі олігарха. Про тему зустрічі з Шефіром у серпні у Ахметова не відповіли, так само не підтвердили і не заперечили її проведення.

Журналісти надіслали запит до президента України із запитаннями, чи відомо йому про таємну зустріч Шефіра з Ахметовим вдома у олігарха, і чи уповноважував президент свого помічника на перемовини із ним, і чи вважає Зеленський такий формат контактів прийнятним.

З Офісу президента надійшла така відповідь: «16 березня 2020 р. під час зустрічі з представниками великого бізнесу (у тому числі за участю Ріната Ахметова) глава держави Володимир Зеленський обговорював питання протидії поширенню Covid-19. У подальшому інших зустрічей (у тому числі приватних або неофіційних) президента України з бізнесменом Рінатом Ахметовим не було. Глава держави також не доручав та не уповноважував представників своєї команди на такі зустрічі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: