fbpx
Сьогодні
14:55 08 Жов 2020

Олена Зеленська: У Лондонському Тауері скоро буде аудіогід українською

English version here

В одному з найвідоміших музеїв Великої Британії – Лондонському Тауері – незабаром буде аудіогід українською.

Про це повідомила дружина президента України Олена Зеленська у Фейсбуці.

"Майже всі музеї світу, крім мови оригіналу, зазвичай говорять англійською. А один з найвідоміших англійських музеїв – Лондонський Тауер – незабаром заговорить українською! Сьогодні підписали меморандум з Адміністрацією історичних королівських палаців про створення першого у Великій Британії аудіогіда українською", – написала Зеленська.

Як повідомляє Офіс Президента, під час офіційного візиту президента України до Великої Британії Олена Зеленська відвідала музей Лондонського Тауера, де за її ініціативою був підписаний Меморандум.

Відповідно до положень меморандуму, Адміністрація історичних королівських палаців (м. Лондон) підтримує ініціативу першої леді та бере на себе зобов'язання найближчим часом запровадити україномовний аудіогід в одному з найвизначніших місць не лише Великої Британії, а й світу – Лондонському Тауері (Tower of London).

В ОП наголошують, що окремою важливою домовленістю є готовність британських партнерів і надалі співпрацювати з Україною та поширювати практику запровадження аудіогідів українською в інших музеях та історичних королівських палацах країни.

«Для України й для мене особисто аудіогіди українською – це не тільки про зручність і доступність. Це, перш за все, про прийняття України у світі, про її голос, який незабаром можна буде почути і в Лондонському Тауері. Щиро вдячна всім, хто підтримав мою ініціативу та заклав фундамент для того, щоб в одному з найвидатніших та найвідоміших місць світу скоро лунала й українська мова», – наголосила Олена Зеленська.

Майже всі музеї світу, крім мови оригіналу, зазвичай говорять англійською. А один з найвідоміших англійських музеїв –…

Gepostet von Олена Зеленська am Donnerstag, 8. Oktober 2020

Довідка: Лондонський Тауер (Her Majesty's Royal Palace and Fortress, Tower of London) – одна з найвизначніших архітектурних пам'яток Великої Британії, історичний центр Лондона. Входить до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Щороку музей відвідують майже 3 млн туристів.

олена зеленська

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: