fbpx
Сьогодні
09:57 08 Жов 2020

Кулеба обговорив із главою МЗС Британії інвестиції та запросив приєднатися до Кримської платформи

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив з своїм британським колегою Домініком Раабом шляхи збільшення торгівлі та інвестицій між країнами, а також участь Великої Британії у Кримській платформі.

"Історична зустріч з главою британської дипломатії Домініком Раабом напередодні нової глави відносин: Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство. Обговорили роль Сполученого Королівства у Кримській платформі, розвиток торгівлі й інвестицій між нашими країнами", – написав Кулеба у своєму Twitter.

На сайті МЗС повідомляється, що Кулеба запросив Велику Британію для участі у Кримській платформі – новому міжнародному майданчику, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації півострова Крим.

Кулеба подякував британському колезі за незмінну позицію Великої Британії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів, а також відзначив практичні кроки Сполученого Королівства на підтримку обороноздатності України та впровадження реформ.

Глави зовнішньополітичних відомств України та Великої Британії підтвердили тотожність позицій із багатьох пунктів міжнародного порядку денного, зокрема висловившись на користь підтримання політико-дипломатичного тиску на РФ з метою примушення її до поваги міжнародних норм та припинення агресії проти України.

Кулеба та Рааб також домовилися про подальшу координацію дій в ООН та інших міжнародних організаціях, поглиблення співпраці у міграційній сфері, обговорили розвиток торгівлі та інвестицій між двома країнами.

Як повідомляє МЗС України, Дмитро Кулеба обговорив нову угоду з Великою Британією також із радником прем'єр-міністра цієї країни з міжнародних питань, заступником радника з національної безпеки Великої Британії Девідом Кваррі під час зустрічі у Лондоні в середу.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: