fbpx
Сьогодні
19:04 08 Жов 2020

Коболєв заявив, що у аудиторів є три претензії до "Нафтогазу"

Глава НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв розповів про перевірку компанії Державною службою аудиту.

Про це пише "Україна 24".

"Є проєкт звіту, який я бачу, в ньому три основні претензії. Основна і головна — що "Нафтогаз" нараховує резерв сумнівної заборгованості, тобто з нами не розрахувалися, ми на цю суму зменшили суму нашої чистого прибутку. Це вимога українського закону.

Є невелике зауваження, що ми дивіденди виплатили пізніше, ніж повинні були, і є зауваження, що ми повинні віддавати газ в більшому обсязі іншим компаніям, ніж Нафтогаз це робив. Але все це лірика. Я вважаю, що справжніх причин дві", – сказав він.

"Перша причина – це борги. Ми підійшли впритул до з'ясування фактів, чому ці борги виникли, чому нас зобов'язали продавати цей газ, хто в цьому винен і що з цим робити.

Другий фактор ще більш примітивний. Чому, коли папери ще не оформлені офіційно і не потрапили в офіційні джерела – вони були терміново вкинуті в пресу? Тому, що відбувається візит президента в Лондон, там наші керівники говорять про залучення інвестицій. На цьому тлі створити негативний фон "ойойой, Нафтогаз, 200 млрд, 75 млрд", – сказав він.

Глава "Нафтогазу" вважає, що на компанію почалася інформаційна атака.

"Повторюся: формально ми діяли в рамках закону. Суперечки з приводу того, чи маємо ми право нараховувати резерв, йдуть вже років 5 як мінімум. Відповідно, цей вкидання – це інформаційна атака, але ми частково і раді тому факту, що нарешті питання боргів потрапив в медійну площа і буде аналізуватися ", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: