fbpx
Сьогодні
12:17 08 Жов 2020

Глава НБУ пояснив, чому заступникам Рожковій та Сологубу оголосили догану

Фото Reuters

Заступники голови Національного банку Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб порушили політику "єдиного голосу", що могло зашкодити взаємопорозумінню регулятора із міжнародними партнерами.

Про це в інтерв'ю ZN.UA сказав голова НБУ Кирило Шевченко.

"Для мене невід'ємна складова успіху на будь-якій посаді – це командна гра. І її частиною є комунікація. Як ви знаєте, основою взаємодії Національного банку із суспільством, бізнесом, міжнародними партнерами є стратегія комунікацій. Ця стратегія була затверджена ще до того, як я почав працювати у Національному банку. Попри це, вона є обов'язковою до виконання для всіх працівників Національного банку без винятку. Не має значення, яка у тебе посада, чи як довго ти працюєш у НБУ. Стратегія комунікацій одна для всіх. Одним із принципів цієї стратегії є політика "єдиного голосу" (One voice policy)", – сказав Шевченко.

Він пояснив, що, як команда однодумців, працівники НБУ мають дотримуватися єдиної позиції та уникати розбіжностей у комунікаціях.

"Адже неузгодженість у комунікаціях членів однієї команди формує в учасників ринку неправильні очікування, а відповідно і не сприяє побудові довіри до дій центрального банку. Висловлення контрастних поглядів різними членами однієї команди може нашкодити нашому взаєморозумінню з міжнародним партнерами. Особливо це актуально на фоні активного діалогу з МВФ, який у нас триває зараз. Враховуючи, що окремі члени нашої команди порушили нашу політику комунікацій, і було прийняте рішення Ради Національного банку. Взагалі це історія порушення внутрішніх процедур, а не політичного тиску",- зауважив Шевченко.

Раніше повідомлялося, що Рада Нацбанку оголосила догану та недовіру першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови НБУ Дмитру Сологубу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: