fbpx
Сьогодні
17:29 07 Жов 2020

Росія оголосила в розшук Тихановську

РФ оголосила у розшук лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську

Про це йдеться на сайті МВС РФ, передають "РИА Новости".

Лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську включили у базу розшукуваних осіб на сайті МВС РФ.

Раніше Світлана Тихановська заявивла, що хоче запросити президента РФ Володимира Путіна в якості посередника на переговори опозиції з режимом Олександра Лукашенка.

Про це Тихановська повідомила в Telegram із посиланням на свою пресконференцію за підсумками своєї зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає TUT.by

На питання, чи буде Путін брати участь у вирішенні білоруського питання, Тихановська відповіла, що рішення політичної кризи в Білорусі – справа білорусів, а не Москви. Путін не повинен вирішувати долю білоруського народу, але Світлана хотіла б запросити його для медіації переговорів нарівні з представниками інших країн.

"Ми хочемо запросити його (Путіна), щоб він був медіатором разом з лідерами інших держав, щоб простимулювати діалог між нинішньою білоруською владою і народом. Ми хочемо вирішити цю проблему, але ми хочемо вирішити цю проблему самі", – сказала Тихановська.

Тихановська також зазначила, що Ангела Меркель залучена в те, що відбувається в Білорусі, і вона могла б допомогти вирішити нинішню кризу. Лідерка білоруської опозиції додала, що просила Меркель взяти на себе роль лідера в цьому процесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: