fbpx
Сьогодні
10:31 07 Жов 2020

Разумков запевнив, що підстав для перенесення місцевих виборів в Україні немає

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголошує, що перенесення місцевих виборів неможливе.

"Перенесення місцевих виборів у моєму розумінні, як голови Верховної Ради України, неможливе, тому що законних підстав для зміни часу проведення виборів немає", – пояснив він в ефірі одного з телеканалів, повідомляє прес-служба ВР.

"Вибори мають відбутися "за будь-якої погоди" 25 жовтня 2020 року, як це й заплановано, бо всі процеси запущені", – наголосив Разумков.

Він зазначив, що єдиним винятком може стати указ президента України про введення надзвичайного або воєнного стану після рішення РНБО.

"Наступним кроком Верховна Рада або схвалює, або не схвалює таку пропозицію щодо перенесення виборів. Сподіваємося, підстав для цього не буде", – наголосив він, додавши, що наразі таких ініціатив до ВР не надходило.

Разумков, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що введення надзвичайного стану може бути лише на 30 або 60 днів, вибори можуть бути відстрочені на цей час.

"Скасувати проведення виборів немає об'єктивної можливості, оскільки це норма Конституції", – наголосив голова парламенту й додав, що потрібно робити так, щоб була можливість провести вибори на всій території держави.

Разумков також зазначив, що Верховна Рада зробила все для того, щоб вибори відбулися. "Ми спостерігатимемо за виборами й намагатимемося зробити їх цілком прозорими, чесними і, як і інші органи, в рамках своїх обов'язків виконуватимемо цю функцію".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: