fbpx
Сьогодні
16:12 07 Жов 2020

Авіакатастрофа АН-26: Уруський повідомив про грубі порушення в організації та виконанні польотів

В ході розслідування авіакатастрофи літака Ан-26, який розбився під Харковом 25 вересня, виявили грубі порушення у виконанні польотних завдань і організації польотів.

Як повідомив у Facebook віцепрем'єр-міністр з промислової політики і голова урядової комісії з розслідування катастрофи Олег Уруський, розшифровка бортових самописців Ан-26 дозволила повністю відновити трагічний політ і зміст переговорів як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів.

«Встановлено технічну причину позаштатної роботи лівого двигуна і спрацьовування датчика падіння тиску по ВКМ (вимірювач крутного моменту). Це сталося внаслідок відмови роботи одного з блоків системи управління двигуна», — розповів він.

За словами Уруського, комісія продовжує роботу, Міністерство оборони України має закінчити власне розслідування 12 жовтня. Очікується, що з 15 жовтня сім'ям загиблих почнуть виплачувати компенсації.

6 жовтня 2020 року разом з Президентом України та членами уряду взяв участь у церемонії прощання з 18 курсантами…

Posted by Олег Уруський on Wednesday, October 7, 2020

Як повідомлялося, увечері 25 вересня при заході на посадку на аеродром у місті Чугуєві розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант – Віталій Вільховий – помер у лікарні від опіків. Курсант В'ячеслав Золочевський, у якого діагностували забої, рани та струс мозку, перебуває на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

29 вересня на Меморіалі Слави в Харкові відбулася церемонія прощання з Віталієм Вільховим. 30 вересня його поховали на Львівщині.

Для ідентифікації решти загиблих була призначена ДНК-експертиза.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: