fbpx
Сьогодні
16:33 06 Жов 2020

Зеленський прибув на саміт Україна-ЄС

English version here

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський прибув до Брюсселя для участі в Саміті Україна – Європейський Союз.

Про це повідомили у пресслужбі Президента.

"Президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до міста Брюсселя для участі у двадцять другому Саміті Україна — Європейський Союз", — йдеться у повідомленні.

Це буде перший двосторонній саміт Європейського Союзу з країною-партнером, який пройде в Брюсселі у традиційному "живому" форматі з початку пандемії COVID-19, відзначили в ОП.

Делегацію України на саміті очолює Президент Володимир Зеленський, делегацію ЄС — Президент Європейської ради Шарль Мішель.

Зеленський прибув на саміт Україна-ЄС

Фото Reuters

Про що планують говорити?

Під час зустрічі учасники саміту обговорять двосторонні відносини, зокрема і соціально-економічні наслідки пандемії COVID-19 і підтримку України з боку ЄС. Крім того, вони приділять увагу наступним крокам щодо реалізації Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, а також стан реформ в Україні.

Також сторони обговорять конфлікт на сході України. Напередодні зустрічі Зеленський підкреслив, що Європейський Союз допомагає Україні відстоювати суверенітет і територіальну цілісність, вводячи санкції проти Росії за окупацію Криму і Донбасу. У зв'язку з цим Україна сподівається на підтримку Євросоюзом санкційного режиму щодо Росії, що стане важливим питанням обговорення на саміті.

Також президент України відзначив, що для Києва дуже важлива економічна підтримка ЄС після того, як багато років економіка країни була спрямована на імпорт і експорт товарів з/в Росію.

Зеленський прибув на саміт Україна-ЄС

Фото Reuters

Що планують підписати?

На полях саміту відбудеться підписання низки фінансових угод між Україною і ЄС в рамках Європейського інструменту сусідства, зокрема, щодо підтримки сходу України, громадянського суспільства і пом'якшення наслідків кліматичних змін.

Також планується підписання угод з Європейським інвестиційним банком, що передбачають залучення фінансування на вдосконалення енергоефективності громадських будівель і модернізацію і цифровізацію "Укрпошти".

Зеленський прибув на саміт Україна-ЄС

Фото Reuters

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: