fbpx
Сьогодні
09:53 06 Жов 2020

Зеленський пояснив, чому зараз неможливі вибори на непідконтрольному Донбасі

English version here

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський вважає, що наразі на непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей проведення виборів неможливе.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Politico Europe, передає пресслужба президента.

"Ні. Я можу дати більш розгорнуту відповідь. Я казав і Президенту Макрону, і канцлеру Німеччини Меркель, і Президенту Путіну, що в нас не буде там спостерігачів, якщо не буде кордону (під нашим контролем) і ми не зможемо контролювати перебіг виборів. Ніхто із західних спостерігачів не зможе туди приїхати. Тому вибори відкритими там не будуть ніколи", – відповів президент на запитання, чи можуть відбутися місцеві вибори на непідконтрольних територіях Донбасу.

Також Зеленський підкреслив, що з точки зору безпекової ситуації на непідконтрольному Донбасі не буде вільного доступу для всіх партій, не працюватиме правоохоронна система.

"Ми не знаємо, що буде відбуватися, якщо не буде (контрольованого Україною – ред.) кордону між Україною та Росією. Кордон України має контролювати саме українська влада. Я це кажу відкрито. Я вважаю, що по-іншому не може бути. Суспільний вибух у нас в Україні, той чи інший пункт – це просто фізично неможливо", – наголосив глава держави.

Водночас він нагадав, що в одному з "мінських" пунктів є виведення всіх незаконних військових формувань з території, а потім – передача Україні контролю над кордоном.

"І тоді ми будемо знати, що нічого іншого не відбувається, що там не перебувають якісь інші мілітаризовані формування й вони не повертаються", – додав Зеленський.

Верховна Рада призначила чергові місцеві вибори в Україні на 25 жовтня, окрім тимчасово непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: