fbpx
Сьогодні
14:02 06 Жов 2020

У "Слузі народу" прокоментували лист євродепутатів до Арахамії про скасування безвізу для деяких політиків

Фото з Facebook-сторінки Євгенії Кравчук

Розгляд питання щодо скасування з Україною безвізового режиму можливий у Європейському парламенті лише колегіально і за вкрай значних порушень.

Про це заявила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу ZIK, коментуючи лист трьох європарламентарів до Давида Арахамії з попередженням про можливе скасування безвізу.

«На жаль, зараз багато маніпуляцій щодо безвізу. Цей лист, хоча він представляє думку, по-моєму, трьох парламентарів… Що я зрозуміла з нього – безвіз для українців загалом, для людей, які просто хочуть подорожувати, вільно перетинати кордони, точно ніхто не забиратиме. Більше того, ЄС – це дуже велика бюрократична машина. Згадайте, як довго ми до цього йшли. Скасування безвізу можуть розглядати колегіально і при дуже значних порушеннях. Тому українцям треба заспокоїтись – точно нічого не загрожує.

Про що говорять європарламентарі, і я тут солідарна, що якщо є певні сили, які протидіють реформам в Україні, протидіють тому, щоб Україна ставала повноцінною європейською державою, то ЄС може проти них якісь санкції встановлювати, і вони стоятимуть у черзі за візою, умовно кажучи», – пояснила Кравчук.

Нагадаємо, що троє депутатів Європейського парламенту звернулися до глави фракції «Слуга народу» Давида Арахамії з відкритим листом, в якому виступили з попередженням для українських олігархів і політиків, які зловживають правом на безвіз заради своєї приватної незаконної діяльності.

Також автори листа нагадують про падіння України у рейтингу сприйняття корупції, згортання реформ, проблеми у призначенні керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, зупинку обвинувачення у справах корумпованих суддів. Усе це, за їхніми словами, загрожує Україні втратою макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 1,2 млрд євро.

"Ми не можемо не бачити, що деякі члени "Слуги народу" поширюють кремлівську дезінформацію, координуючи добре організовані напади на незалежні установи, такі як НБУ, НАБУ та САП. Ті самі члени не цураються дружити з олігархами та "недоторканними" або публічно виступати за розрив зв'язків з ЄС", – стверджують парламентарі.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: