fbpx
Сьогодні
21:34 06 Жов 2020

Коболєв прокоментував перевірку "Нафтогазу" та порушення на мільярди

Аудит роботи "Нафтогазу" показав порушення на 226 млрд гривень, в результаті яких держбюджет недоотримав понад 75 млрд гривень.

Про це повідомила "Економічна правда". Ситуацію прокоментував голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі каналу "Україна 24".

"Ми бачили певний проєкт, частину зауважень, але остаточні акти ми ще не отримали. Поки що ми перебуваємо в процесі надання нами зауважень. Після цього ми очікуємо отримання актів. У нас триває робота зі службою державного аудиту. Нещодавно на офіційній сторінці ДАСУ (Державна аудиторська служба України — ред.) в Facebook було опубліковано, що ця інформація (про порушення – ред.) не відповідає дійсності", — сказав він.

Коболєв пояснив, у чому полягають претензії до "Нафтогазу".

"Зокрема, якщо говорити про проблеми, про які йдеться в інтернеті, то вони всі добре відомі з 2018 року. Природа цих проблем — це те, що у 2018 році фінансовий план "Нафтогазу", який ми подавали уряду, не був затверджений. І там питання не про збитки, а про те, чи мав право "Нафтогаз" відносити до витрат резерв так званих сумнівних боргів. Українське законодавство вимагає від нас відносити до цього резерву всі борги, які ми вважаємо малоймовірними для отримання від наших споживачів", — сказав він.

Нагадаємо, що вже цієї зими Україна може почати експортувати газ в країни Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: