fbpx
Сьогодні
16:08 06 Жов 2020

Глава МЗС заявив, що ЄС і Києв має тотожні позиції щодо антикорупції

Глава МЗС Дмитро Кулеба стверджує, що у ЄС і України немає суперечки щодо антикорупційних інститутів, і безвізовому режиму ніщо не загрожує.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC Україна.

"Немає суперечки довкола антикорупційних органів, ніщо не загрожує безвізовому режиму. Є абсолютно чітка позиція президента, України як держави, що ми зацікавлені в існуванні сильних, незалежних антикорупційних органів в Україні", – сказав Кулеба.

Водночас він відзначив, що протягом усього часу з моменту їх існування не було жодного року, щоб життя цих органів було легке та спокійне.

"Позиції України та Європейського Союзу абсолютно тотожні в питаннях антикорупції", – запевнив міністр.

У "Слузі народу" прокоментували лист євродепутатів до Арахамії про скасування безвізу для деяких політиків:"Безвіз для українців загалом, для людей, які просто хочуть подорожувати, вільно перетинати кордони, точно ніхто не забиратиме. Більше того, ЄС – це дуже велика бюрократична машина. Згадайте, як довго ми до цього йшли. Скасування безвізу можуть розглядати колегіально і при дуже значних порушеннях. Тому українцям треба заспокоїтись – точно нічого не загрожує".

Нагадаємо, що троє депутатів Європейського парламенту звернулися до глави фракції"Слуга народу" Давида Арахамії з відкритим листом, в якому виступили з попередженням для українських олігархів і політиків, які зловживають правом на безвіз заради своєї приватної незаконної діяльності.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: