fbpx
Сьогодні
15:15 05 Жов 2020

У Приватбанк і Monobank можна віддалено відкрити банківський рахунок за допомогою "Дії"

Державний Приватбанк і віртуальний monobank запустили можливість віддаленого відкриття банківського рахунку за допомогою цифрового паспорта в мобільному додатку "Дія".

Про це повідомив віце-прем'єр міністр, міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

"З сьогоднішнього дня вже в monobank можна відкрити онлайн-рахунок через "Дію". Не потрібно ні зустрічатися, ні робити якісь копії. Це дуже прискорить розвиток фінсектора. З сьогоднішнього дня у ПриватБанку є можливість використовувати шеринг документів. У всіх відділеннях ви приходьте і "шеріте" документи через QR-код", – сказав Федоров в ході онлайн-презентації Diia Summit.

"Відтепер для актуалізації даних в ПриватБанку клієнту треба лише відкрити документ в Дії та перегорнути на бік з штрихкодом. Після того, як менеджер банку сканує відповідний код, Дія автоматично запитує дозвіл та формує цифрову копію документа з електронним підписом та передає її банку.

Також клієнти ПриватБанку відсьогодні можуть пред'являти цифровий паспорт замість оригіналу. Співробітник банка верифікує документ з Дії через QR-код", – пише Приватбанк.

Як повідомлялося, НБУ рішенням від 2 жовтня спростив процедуру віддаленої ідентифікації і верифікації банківських клієнтів з цифровим паспортом в додатку "Дія", що дозволить українцям відкривати банківський рахунок дистанційно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: