fbpx
Сьогодні
10:27 05 Жов 2020

Пожежники ліквідували 6 із 8 основних осередків пожеж на Луганщині

English version here

На території Луганської області триває гасіння основних осередків пожеж, і станом на ранок 5 жовтня, шість із восьми осередків займання ліквідували.

Про це повідомляє ДСНС.

"Станом на 9:00 5 жовтня з восьми основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності  шість осередків ліквідовано, один осередок локалізований, вживаються заходи щодо локалізації осередку пожежі лісового масиву в районі с. Смолянинове".

Так, триває локалізація осередку №1 пожежі, що виникла на околиці с. Смолянинове Новоайдарського району, де вогонь пройшов понад 1,4 тис. га лісових насаджень.

"Сили та засоби ДСНС зосереджено на захисті населених пунктів, польового артилерійського складу ЗСУ поблизу с. Боровеньки та газорозподільчої станції на околиці с. Олександрівка. Працює важка інженерна техніка ЗСУ (БАТ). Залучено 717 осіб і 109 од. техніки. Завдяки комплексному застосуванню наземних сил і авіації не допущено поширення вогню до населених пунктів, потреби в евакуації не було".

"За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, усіх семи осередків становить понад 20 тис. га".

Під час ліквідації лісових пожеж знайдено тіла 11 людей, з яких три людини загинули внаслідок отруєння продуктами горіння, одна людина – від отриманих опіків, три людини – внаслідок серцевих нападів і причина загибелі ще чотирьох встановлюється. Постраждали 18 людей (зокрема три співробітники ДСНС).

Під час гасіння пожеж евакуйовані 150 осіб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: