fbpx
Сьогодні
18:36 05 Жов 2020

Пожежі на Луганщині: озвучені подробиці ліквідації наслідків

На Луганщині будуть проведені роботи з ліквідації наслідків масштабних лісових пожеж. У лісах пройде санітарна рубка, обгорілу деревину приберуть.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник начальника відділу використання лісових ресурсів Держлісагентства Олександр Рибак.

"Залишати в лісі пошкоджену вогнем деревину у великій кількості не можна. Вона легко загоряється, і може спровокувати нову пожежу. Також це потенційна небезпека для зараження лісу різними хворобами. Для лісового господарства важливо провести ліквідацію наслідків, прибрати обгорілу деревину і провести оновлення лісу", – сказав Рибак.

За його словами, оцінюється загальний стан дерев, вогневе ураження, вплив на навколишнє середовище. Також призначаються санітарні заходи – санітарна рубка.

"Після таких робіт постійні лісокористувачі отримують лісоматеріали. Для реалізації такої деревини в 2019 році уряд ухвалив постанову №1178. За цією постановою основна маса заготовленої деревини має бути реалізована на електронних аукціонах. Крім того, продаж може проходити відповідно до закону про державні закупівлі, за окремими договорами для потреб населення (опалення, будівельні роботи)", – повідомив чиновник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: