fbpx
Сьогодні
19:12 05 Жов 2020

На дорогах України з'являться нові обмежувачі швидкості

З 1 листопада для заспокоєння руху на українських дорогах, окрім "лежачих поліцейських", почнуть використовувати острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги.

Особлива увага буде приділена до ділянок, де автомобільні потоки конфліктують з пішохідними та велосипедними, повідомив «Укравтодор» у Facebook.

Як зазначають, «Укравтодор» розробив та подав пропозиції щодо зміни переліку стандартних засобів, які використовуються на дорозі для заспокоєння руху. Ці зміни внесені й з 1 листопада набудуть чинності. Вказано, що дотепер існував лише один засіб заспокоєння руху – так званий «лежачий поліцейський».

«Змінені стандарти дозволять встановлювати розділювальні острівці або смуги, бордюрні розширення, чокери та острівці безпеки. Вони проєктуються під час ремонту або модернізації існуючих доріг та вулиць, а також під час будівництва та реконструкції. Завдяки комплексному підходу водій підтримує постійну безпечну швидкість, а не змінюють її, повсякчас розганяючись та гальмуючи», – йдеться у повідомленні.

🇺🇦 Вперше в Україні розроблений стандарт на заходи та засоби для заспокоєння дорожнього рухуВідтепер окрім «лежачих…

Posted by Укравтодор on Monday, October 5, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: