fbpx
Сьогодні
17:58 05 Жов 2020

Кравчук розповів про підбір кадрів у ТКГ і назвав головну мету переговорів

Фото Getty Images

Тристороння контактна група (ТКГ) не поспішатиме з заміною звільненого Вітольда Фокіна.

Про це заявив голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі каналу "Україна 24".

"Ми не поспішатимемо (з кадровими призначеннями – ред.). Будемо вивчати, будемо думати, будемо спілкуватися, щоб це було колективне рішення, і радитися з людьми, які знають, кого можна запропонувати. Це питання зараз не термінове. Нагальним є інше — зробити все, щоб прискорити мир на Донбасі. А перше головне завдання — домогтися нормандської зустрічі", — сказав він.

За словами Кравчука, в України є певні досягнення у виконанні домовленостей, і теперішнього складу української делегації в ТКГ достатньо для подальшої роботи.

"Принаймні, ми можемо говорити, що рішення паризьких зустрічей вже мають конкретні форми, тобто певні досягнення. Будемо рухатися вперед, це головне. Я думаю, що тим складом, який є зараз в українській делегації в ТКГ, ми можемо рухатися вперед, головне — щоб нам назустріч рухалися і Росія, і ОРДЛО, і інші чиновники. На тій стороні повинні теж зрозуміти, що крім миру, нічого бути не може. Але для цього повинні бути зусилля, час, домовленості, компроміси.

Йде дуже складна аналітична та організаційна робота, і делегація повністю працює, виконуючи рішення влади, Конституцію і закони України. Ми спілкуємося з Офісом президента, з самим президентом, це спільні дії в цьому дуже важливому напрямку", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: