fbpx
Сьогодні
20:56 05 Жов 2020

Джемілєв закликає призначити уповноваженого президента України у справах кримських татар

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв наполягає на призначенні уповноваженого президента у справах кримських татар.

Про це Джемілєв заявив на брифінгу 5 жовтня, повідомляє Крим.Реалії.

"Дуже важлива взаємодія Меджлісу кримськотатарського народу з Офісом президента … Необхідно відновити інститут уповноваженого з проблем кримськотатарського народу при президенті, який існував при п'ятому президентові, але зараз перестав існувати, або принаймні припинений. Ми в цьому питанні якоїсь ясності не маємо. З одного боку, президент говорить, що чекає кандидатуру від нас, ми подали кандидатуру рік з гаком тому, але відповіді немає", – сказав Мустафа Джемілєв.

В Офісі президента наразі заяви Джемілєва не коментували.

П'ятий президент України Петро Порошенко створив посаду Уповноваженого президента у справах кримськотатарського народу в серпні 2014 року. На цю посаду був призначений Мустафа Джемілєв. 18 травня 2019 року Порошенко підписав указ про звільнення Джемілєва від цієї посади.

Президент України Володимир Зеленський в жовтні 2019 року, сказав, що чекає пропозицій від кримських татар щодо кандидатури на посаду уповноваженого у справах кримськотатарського народу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: