fbpx
Сьогодні
18:08 04 Жов 2020

Клімкін пояснив, чому Мінські домовленості неможливо виконати

З першого дня після підписання Мінських домовленостей було зрозуміло, що у разі, якщо документ читати буквально, виконати це неможливо.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив Павло Клімкін, який очолював МЗС України у 2014-2019 роках.

"Мінські домовленості, якщо ви їх читаєте буквально, їх виконати неможливо. Це було зрозуміло з першого дня", – сказав ексміністр, коментуючи ситуацію зі скандальними заявами колишнього першого заступника глави української делегації ТКГ Вітольда Фокіна.

До цього Клімкін додав, що Мінські угоди – "насправді ніякі не угоди, а домовленості. Вони не мають ніякого статусу". Та наголосив, що він "був категорично проти цього положення (зобов'язання провести вибори в ОРДЛО не після, а до повернення Україні контролю над кордоном – ред.), навіть згадки, що може бути зміна до української Конституції".

Коментуючи тему так званого "особливого статусу" для окупованих територій, Клімкін заявив, що "ці угоди ніколи не могли б бути виконані. Оскільки, щоб їх виконати, потрібно розписати послідовність і гарантії виконання різних заходів".

На його переконання, Мінські домовленості були необхідні, бо це було можливістю "зняти ескалацію навколо Дебальцевого і взагалі на фронті, оскільки Росія планувала не тільки ж Дебальцеве, а й подальшу масштабну ескалацію. Це була просто логіка деескалації. А потім це все дипломатично і політично відіграли", – сказав ексміністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: