fbpx
Сьогодні
Фото 18:59 04 Жов 2020

У Києві відкрили пам'ятник Махатмі Ганді

У Міжнародний день ненасильства в Ботсаду ім. Фоміна в Києві 2 жовтня на честь 150-річчя від дня народження політичного діяча Індії Махатми Ганді відкрили пам'ятник.

Про це повідомляє посольство Індії в Україні.

На церемонії відкриття пам'ятника були присутні посол Індії в Україні Партха Сатпаті, заступник міністра освіти Андрій Вітренко і проректор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Петро Бек.

Посол Індії в Україні Партха Сатпатхі наголосив, що цей пам'ятник перший подібний в Україні і він є символом дружби між Індією та Україною.

У Києві відкрили пам'ятник Махатмі Ганді

Своєю чергою перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова додала, що цей день є дуже особливим як для України, так і для Індії. За її словами, сигнал Ганді є дуже зрозумілим – це мир, який, зокрема, Україні на сьогодні потрібен як ніколи.

Простір навколо пам'ятника назвали "Оазис миру" на честь філософії Махатми.

On the International Day of Non-Violence and as part of the grand finale of the two year long celebrations of 150 years…

Posted by India in Ukraine (Embassy of India, Ukraine) on Friday, October 2, 2020

Махатма Ганді (1869 – 1948) – індійський політичний і громадський діяч, один з керівників та ідеологів руху за незалежність Індії від Великої Британії. Його філософія ненасилля (сатьяграха) вплинула на рухи прихильників мирних змін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: