fbpx
Сьогодні
17:33 04 Жов 2020

Через пандемію на Алясці перестали ходити круїзні лайнери, а горбаті кити стали більше співати

Фото: Getty Images

Через пандемію коронавірусу до штату Аляска перестали заходити круїзні лайнери — внаслідок цього горбаті кити стали більш говіркими, їх спів можна почути навіть без застосування допоміжної техніки.

Про це повідомляє The Guardian.

До пандемії коронавірусу у 2020 році на Алясці очікували 1,4 мільйона іноземних туристів, які прибудуть на лайнерах. Проте через пандемію до штату не зайшло жодного судна.

Директор Дослідницького колективу звукових наук доктор Мішель Фурнет, яка вже 10 років прислуховується до розмов китів, каже, що так, як цього літа, вони давно не співали.

Переважно спостерігають за китами на Алясці з кварталу Ойк-Бей — це одне з найпопулярніших місць для екскурсій на лайнері. На день тут може бути 10 або більше суден для споглядання за тваринами, що групуються навколо одного кита або групи тварин. Через такий шум довкола себе горбаті кити змінюють свою поведінку — вони кричать голосніше, але рідше.

горбаті кит

Фото: Alamy

«Коли тварина менше співає, ймовірність того, що вона знайде товариша, значно знижується. Отже, ми міняємо їх соціальну структуру», — зазначила Фурнет.

Дослідники також беруть на біопсію підшкірний жир для аналізу гормонів стресу у тварин в сезоні 2020 року.

«В океані дійсно дуже тихо. Я випадково вибрала файл і відразу ж почула кита замість човна», — прокоментувала Фурнет записи гідрофону — спеціалізованого мікрофону, який використовують під водою, ним прослуховують підводні сигнали та шуми.

Горбаті кити відомі своїми піснями — довгими і мелодійними звуками. Кити співають хором і соло, особливо гарно співають самці, які шукають самку.

«Ми точно знаємо, що коли поруч проходить корабель — кити співають менше, коли зростає загальний рівень шуму — теж. Ми дуже сподіваємося, що зараз кити стануть «говіркішими», і ми зможемо записати більш складні пісні, ніж зазвичай», — зазначають спостерігачі за тваринами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: