fbpx
Сьогодні
12:14 03 Жов 2020

У Раді рекордно низькі показники відвідування депутатами, - КВУ

Комітет виборців України проаналізував відвідування фракціями та народними депутатами пленарних засідань Верховної Ради у вересні

Результати КВУ оприлюднив на сторінці у Facebook.

Найвищі показники відвідування серед фракцій ВР у депутатів "Європейської солідарності". В середньому на засіданнях Ради було зареєстровано 64% депутатів фракції.

Нижчі результати в групи "Довіра" та депутатів "Слуги народу" – в середньому 59% відвідування.

У депутатів "Голосу" показники відвідування на рівні 54%, "Опозиційної платформи За життя" – 46%, ВО "Батьківщина" – 43%, групи "За майбутнє2 – 40%.

За даними КВУ, в середньому на засіданнях Ради було зареєстровано лише 235 народних депутатів, що є рекордно низькими показниками. Як правило, кількість депутатів, які відвідують засідання у ВР 9 скликання є більшою і становить понад 300 депутатів. Так, упродовж роботи 2 сесії Верховної Ради (вересень-січень) в середньому на засіданнях Ради було зареєстровано 348 народних депутатів із 423. Після початку пандемії (березень-квітень) на пленарних засіданнях було зареєстровано в середньому 328 народних депутатів.

За словами голови КВУ Олексія Кошеля "на низьку відвідуваність депутатів вплинуло не лише загострення пандемії коронавірусу, але й початок місцевих виборів. У результаті частина політиків перебувають із виборчими турами по регіонах, а не в сесійній залі парламенту. Це є традиційною проблемою для України, коли внаслідок виборів робота парламенту фактично є паралізованою".

Всього у вересні було проведено десять пленарних засідань Верховної Ради.

Нагадаємо, 30 вересня Верховна Рада скасувала найближчі засідання через спалах коронавірусу.

Змінити календарний план народні депутати вирішили через те, що за останні кілька днів у Верховній Раді виявили до 10 випадків коронавірусу. До Разумкова з відповідною пропозицією вранці звернулися депутатські партії і групи. До того ж зараз українське законодавство дозволяє проводити засідання комітетів в онлайн режимі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: