fbpx
Сьогодні
17:16 03 Жов 2020

Шторм "Алекс" затопив південь Франції та околиці Ніцци: фото, відео

Фото: Thomas Dal Farra

Щонайменше вісім людей зникли безвісти на півдні Франції — після того, як 2 жовтня потужний шторм у регіоні спровокував масштабну повінь.

Шторм

Фото:
Thomas Dal Farra

Як повідомляє агентство Reuters, шторм Алекс налетів на південно-східну частину Франції, особливо сильно постраждав від повеней район навколо курортного міста Ніцца.

Італія шторм

Фото: LA REPUBBLICA

Стихія супроводжувалася рясними зливами та потужним вітром.

За даними французьких метеорологів, у деяких районах за добу випало 450 мм опадів, що еквівалентно майже чотиримісячній нормі в цю пору року.

Шторм

Фото:
Thomas Dal Farra

На фото та відео з місця подій видно, що потужні потоки води розмивали дороги, підмивали житлові будинки та навіть зруйнували один з мостів.

Шторм

Фото:
Thomas Dal Farra

Знеструмлено тисячі будинків — за даними енергокомпанії Enedis, понад 13,5 тис. її клієнтів залишилися без світла.

А таким був шторм поблизу Англійської набережної в Ніцці.

Масштаб стихійного лиха перевищив повінь п'ятирічної давності, коли 3 жовтня 2015 року через повінь біля Французької Рив'єри (зокрема в місті Канни та околицях) загинули 20 осіб.

У п'ятницю, 2 жовтня, через наближення негоди було оголошено тривогу в департаменті Приморські Альпи на кордоні з Італією. Шторм Алекс вже спровокував у Бретані сильні пориви вітри швидкістю понад 180 км/год.

У суботу, 3 жовтня, влада Франції знизила тривогу до помаранчевого рівня, оскільки зливові дощі перемістилися ближче до Італії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: