fbpx
Сьогодні
20:30 03 Жов 2020

Канада проведе окреме розслідування катастрофи МАУ в Ірані

Фото Reuters

Канада формує власну слідчу групу для вивчення доказів та інформації наданої Іраном у справі про катастрофу літака української авіакомпанії МАУ.

Про це агентству Associated Press повідомили в Міністерстві закордонних справ Канади.

Група збере, систематизує та проаналізує всю доступну інформацію, докази та розвідувальні дані.

Після перевірки слідча група проконсультує уряд Канади щодо достовірності наданих іранською стороною висновків щодо катастрофи українського літака.

"Це ще один крок до розкриття правди, притягнення Ірану до відповідальності та пошуку справедливості для родин жертв. Ми не пошкодуємо зусиль, щоб домогтися справедливості та розкриття правди", – йдеться в заяві МЗС Канади, переданому AP.

Нагадаємо, вранці 8 січні 2020 року іранські військові збили літак авіакомпанії МАУ, коли той злітав з аеропорту Тегерану.

На борту літака перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто з них не вижив.

Іран стверджує, що літак був уражений ракетами через людську помилку та технічні несправності системи ППО.

Раніше повідомлялося, що Іран запропонував Україні провести у період з 18 до 21 жовтня у Тегерані другий тур перемовин щодо компенсацій за збиття літака МАУ рейсу PS752.

Іран планує підготувати остаточний звіт щодо технічного розслідування обставин катастрофи літака МАУ до другого туру перемовин у жовтні в Тегерані.

18 липня Іран відправив до Парижа "чорні скриньки" зі збитого у січні українського пасажирського літака МАУ. Пізніше заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання.

У Києві 30 липня за участю іранської делегації відбулися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном літака МАУ.

31 липня в Офісі генпрокурора поінформували, що наступний раунд переговорів з Іраном щодо розслідування авіакатастрофи рейсу Тегеран-Київ, заплановано на жовтень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: