fbpx
Сьогодні
12:55 03 Жов 2020

IKEA не використовувала незаконно вирубану українську деревину, – результати незалежного аудиту

Шведська IKEA під час незалежного аудиту не знайшла доказів використання незаконно вирубаної деревини з України у своїх виробах.

Найбільший в світі ритейлер меблів і товарів для дому компанія IKEA завершила незалежний аудит через звинувачення Earthsight, виключивши факт потрапляння незаконно заготовленої деревини з України до свого ланцюжка поставок. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Результати розслідування третьої сторони за сприяння ТОВ Легалліс (Legallis LLC), в межах якого проводилися відвідування лісових ділянок, а також нашого внутрішнього розслідування командою фахівців з постачання деревини та питань лісового господарства не виявили будь-яких ознак того, що незаконно заготовлена деревина потрапила до нашого ланцюгу поставок», — заявили в компанії.

У компанії наголосили, що обидва розслідування Earthsight вказали на складну інтерпретацію закону про санітарні вирубки протягом сезону тиші.

«Ми підтримуємо дії FSC (Лісової опікунської ради) за рішенням цієї проблеми і розгляду питання суперечливого законодавства для подальшого вдосконалення відповідального ведення лісового господарства в Україні та за її межами. Це також підтверджує, чому ми вважаємо, що на сьогодні FSC є надійною глобальною лісовою сертифікацією з усіх, що поки діють на ринку», — додали в IKEA.

У компанії додали, що будучи одним з найбільших світових споживачів деревини IKEA прагне використовувати свої глобальні можливості, щоб сприяти позитивним змінам у цій сфері, особливо в регіонах, які зазнали труднощів.

Нагадаємо, що в червні некомерційна компанія Earthsight заявила, що IKEA продає букові стільці, виготовлені з деревини, отриманої шляхом незаконних вирубок в лісах українських Карпат. Тоді в компанії заперечували всі звинувачення. Після розслідування Earthsight IKEA пообіцяла, що перегляне ланцюжки поставок деревини з України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: