fbpx
Сьогодні
15:45 02 Жов 2020

"Він прогресує з кожним днем" - Харківська міськрада спростовує фейки про смерть Кернеса

Хвиля чуток про смерть мера Харькова Геннадія Кернеса, який лікується у німецькій клініці "Шаріте", – не більше ніж фейк.

Про це йдеться в офіційній заяві Харківської міськради.

"Хвиля чуток про смерть Кернеса, яка накрила вчора ввечері харківські пабліки та соцмережі, – не більше, ніж фейк, виготовленням і розповсюдженням якого займаються політичні опоненти чинного мера, в тому числі й ті, хто конкурує з ним за посаду міського голови на майбутніх виборах", – йдеться у заяві.

У Харківській міськраді заявили, що життєдіяльності і працездатності Кернеса загрози немає. Він проходить лікування у берлінській клініці "Шаріте". Відділення, в якому перебуває харківський міський голова, має чіткий регламент своєї роботи, який не передбачає у пацієнта і тих, хто його відвідує, жодних гаджетів. Саме цим пояснюється відсутність будь-якого відеозвернення Кернеса до городян, стверджують у міськраді.

Там також зазначають, що кілька днів тому професор клініки Норберт Сутторп дав офіційні роз'яснення щодо здоров'я Геннадія Кернеса.

"Він прогресує з кожним днем, і ми сподіваємося на його повне одужання", – цитує міськрада офіційний лист професора.

У міськраді акцентували на тому, що клініка "Шаріте" є одним з кращих лікувальних закладів світу, який ніколи не ставить свою репутацію під удар приховуванням або фальсифікацією інформації про здоров'я свого пацієнта.

Раніше повідомлялося, що 16 вересня, близько 21:50 літак із Кернесом на борту вилетів із Харкова до Берліна.

У Кернеса підтвердили коронавірус і двостороннє запалення легенів. 10 вересня його госпіталізували до 17-ї міської лікарні Харкова.

15 вересня директор департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив, що стан Кернеса стабільно важкий.

Потім стало відомо, що стан здоров'я Геннадія Кернеса, який перебуває в німецькій клініці "Шаріте" з ускладненнями від поранення на фоні коронавірусу, суттєво покращився.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: