fbpx
Сьогодні
14:10 02 Жов 2020

Дубінський створював фейки про повій на Майдані на замовлення оточення ексміністра Клименка, - Бігус

Нардеп і колишній телеведучий Олександр Дубінський у 2013 році займався створенням антимайданівських фейків на замовлення найближчого оточення ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

"Журналісти отримали доступ до переписок, що датовані груднем 2013 – лютим 2014 рр. Учасниками переписки найімовірніше є Олександр Дубінський, очільниця холдингу "Вєсті" та цивільна дружина ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка Ольга Семченко, а також ексголовред "Вєстєй" Ігор Гужва. Основна тема обговорень – планування заходів, що можуть дискредитувати Революцію Гідності".

20 грудня 2013 року Дубінський надіслав очільниці "Вєстєй" лист з назвою "Предложения по информационной кампании "Майдан меньшинства". Йдеться про план з 20 заходів, які мають дискредитувати Майдан.

Загальна вартість плану близько 500 тисяч доларів плюс орієнтовно 100 тисяч доларів на непередбачувані витрати. Його гонорар як координатора мав складати 10%.

дубінський переписка бігус

Зокрема, Дубінський пропонує реалізацію фейку про "повій на Майдані". Основа ідеї – привезти на Майдан повій з київських околиць, посадити в конкретній точці на Хрещатику, розповісти їм, що саме потрібно говорити, а журналісти Дубінського мають зняти і поширити відео в Інтернеті.

Далі міліція повинна "накрити" бордель і дати коротку аналітику щодо того, що протест перетворився на центр розпусти.

Так, 26 грудня 2013-го з'явилося відео, його опублікувала тодішня журналістка програми "Гроші" (1+1) Ярослава Коба. Сам Дубінський також поширив ролик "Проститутки Майдан" у себе на фейсбук-сторінці.

Наступного дня, 27 грудня, вийшов матеріал Вячеслава Веремія в газеті "Вєсті" "Проститутки с Окружной перебрались на Майдан".

Далі міліціонери постановочно "закрили бордель для майданівців". При цьому секс-працівниці охоче розповідали на телекамери, що обслуговують саме майданівців.

Журналісти розпізнали фейк і вкид. Зокрема, Сергій Лещенко повідомив, що на одному з популярних телеканалів йому розповіли: "керівництво отримало вказівку від "смотрящих" за медіа при Клименку та Захарченку запускати нову тему проти ЄвроМайдан: повії зі стрічками ЄС розповідають, як до них стали масово ходити клієнти з Майдану. Тим часом МВС звітує про розкриття притонів поблизу наметового табору".

Ярослава Коба пояснила, що у той час тільки прийшла на 1+1 і не розуміла, що і для кого знімає.

Дубінський підтвердив журналістам, що досі користується цією поштою, однак заперечив, що вів з неї обговорення кампанії проти Євромайдану в інтересах Клименка.

Інформацію журналістів він назвав "нісенітницею".

Дубінський у FB: "Бродячий фейкомет Бігус, передчуваючи публікацію вбивчих для нього документів, вирішив діяти на випередження і зліпив якусь нісенітницю про те, як Дубинський нібито боровся з Майданом у 2013 році. Намальовані скріни повідомлень з'явилися у розкрадача донатів через 7 років після подій Майдану".

Бродячий фейкомет Бигус, предчувствуя публикацию убийственных для него документов, решил действовать на опережение и…

Posted by Александр Дубинский on Thursday, October 1, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: