fbpx
Сьогодні
17:37 02 Жов 2020

Авіакатастрофа Ан-26: родичам загиблих почали видавати тіла для поховання

Фото УНІАН

Родичам загиблих в катастрофі військового літака Ан-26 на Харківщині почали видавати тіла для поховання.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань у Facebook.

"Сьогодні розпочато процедуру видачі тіл родичам загиблих для поховання", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що досудове розслідування за ст. 416 Кримінального кодексу (порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило тяжкі наслідки) триває.

Слідчі ДБР разом із військовими прокурорами провели низку слідчих та процесуальних дій, серед яких – здійснили виїмку документів у військовій частині А4104 щодо організації та проведення польотів, а також зразків палива; призначили 26 судово-медичних експертиз; подали до Печерського районного суду Києва 9 клопотань про накладення арешту на майно (документи, речі), вилучені в ході оглядів з метою подальшого забезпечення проведення генетично-молекулярних експертиз, які задоволенні.

Крім того, до Печерського райсуду Києва було подано 9 клопотань про тимчасовий доступ до оригіналів документів (в ДП "Мотор Січ", ДП "Івченко-Прогрес", ДП "Антонов", Командуванні Повітряних сил України, Міністерстві оборони України, Харківському університеті Повітряних сил, військовій частині А4104, Державній аудиторській службі України, Рахунковій палаті України) щодо обслуговування, модернізації, експлуатації літака.

Також було призначено експертизу вибухових речовин і продуктів вибуху на предмет дослідження питань наявності вибухових пристроїв чи речовин на борту літака, які могли спричинити пожежу чи вибух після зіткнення із землею; допитано понад 60 свідків; допитано 10 потерпілих осіб (родичів загиблих).

Слідчими ініційовано проведення перевірок з аналогічних питань, які стосуються усіх літаків виробництва ДП "Антонов" та які на цей час перебувають на озброєнні у ЗСУ починаючи із 1991 року дотепер.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: