fbpx
Сьогодні
22:04 01 Жов 2020

Зеленський зажадав від РНБО рішення щодо питань екологічної безпеки

Фото: ОПУ

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) має ухвалити рішення щодо питань екологічної безпеки країни, передбачивши, зокрема, забезпечення громадян питною водою в необхідних обсягах.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час участі в нараді щодо стану та проблем розвитку водогосподарського комплексу в межах робочої поїздки до Рівненської області.

«Проблеми водних екосистем характерні для всієї України, і для Рівненщини також. Актуальність цього питання посилюється в умовах глобальних природно-кліматичних змін, які вже відбуваються та значною мірою впливають і на людське життя, і на світову економіку», – сказав Глава держави на початку зустрічі.

Президент зауважив, що в попередні роки питанню збереження та розвитку водних ресурсів переважно не приділяли уваги.

«Водночас водні ресурси – це одне з природних багатств України, і сьогодні я б назвав це найголовнішим світовим дефіцитом», – сказав Володимир Зеленський.

Він акцентував увагу на необхідності підтримки сталого гідробалансу, що має безпосередній вплив на ведення сільського та рибного господарства в Україні, технологічні процеси в промисловості та якість питного водопостачання для населення.

«Ми з вами бачили, що цього року в багатьох областях України сталася посуха: на Херсонщині, Миколаївщині, на Одещині, особливо в бессарабському напрямку, дійсно складні умови», – нагадав Президент.

За його словами, зараз напрацьовується допомога фермерам, що постраждали від посухи, за різними напрямками: кредитні програми, страхування врожаїв тощо.

«Питання збереження та відновлення раціонального використання водних ресурсів потребує розгляду на високому рівні. Ми очікуємо від Ради національної безпеки і оборони рішення щодо питань екологічної безпеки України, одним з питань якої є посилення гарантованого Конституцією України права громадян на достатній життєвий рівень та екологічну безпеку шляхом забезпечення питною водою в необхідних обсягах», – повідомив Глава держави.

Він відзначив, що у проекті держбюджету на наступний рік передбачено фінансування для впровадження системи страхування та розширення програм зрошення в Україні, насамперед на півдні. Президент додав, що це можливо зробити також за рахунок державних гарантій.

Володимир Зеленський наголосив, що важливо не лише окреслювати проблеми, а й пропонувати конструктивні рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: