Новини

Венедіктова пояснила, чому переїхала на державну дачу і заявила, що скоро переїде звідти

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що її тимчасове проживання у будинку на Київщині, який знаходиться на балансі Державного управління справами, пов'язане виключно з міркуваннями безпеки.

Про це генпрокурор написала у Фейсбуці.

«Вже як декілька днів я спостерігаю за спробами "підігріти" в ЗМІ тему, пов'язану з моїм тимчасовим проживанням у будинку, що знаходиться на балансі ДУС. Прошу повірити мені на слово, що переїзд у цей будинок – тимчасовий захід, і перебралася я туди зовсім не тому, що я дуже хотіла поліпшити свої житлові умови. Так було необхідно вчинити в той конкретний момент часу, і пов'язаний цей момент був виключно з міркуваннями безпеки», – написала Венедіктова.

За її словами, багато чого сталося за останній час, про що вона розповісти не може: від підкинутих дроном политих кров'ю мертвих птахів на балкон її будинку «до куди неприємніших і по-справжньому небезпечних обставин, суть яких я зараз розкривати не маю наміру».

Вона також уточнила, що ні в яку змову зі співробітниками ДУС або КМ не вступала.

«Розмір орендної плати я не встановлювала, а, отримавши пропозицію, просто з нею погодилася, прекрасно розуміючи, що моє перебування у цьому будинку займе лише декілька місяців, не більше. Ніяких інших пропозицій я не шукала, нікому цим займатися не доручала, інші варіанти не розглядала. Я ніколи раніше у своєму житті не мешкала у будинках, що належать державі, так що багатого досвіду оренди такого роду майна у мене немає», – зазначила Венедіктова.

Вона уточнила, що не порушувала жодних законів, і, почувши про те, що представники громадянського суспільства і журналісти зацікавилися темою її проживання у цьому будинку, – негайно направила відповідні запити у відповідні органи влади з метою прояснити ситуацію і об'єктивно розібратися в ній.

«Я попросила надати мені методологію розрахунку орендної плати за використання самого будинку, плати за використання загальних територій і тому подібне. Упевнена, в найближчий час будуть проведені необхідні службові перевірки та, таким чином, отримані відповіді на поставлені питання», – поінформувала генпрокурор.

Вона повідомила, що якщо виявиться, що в питанні формування орендної плати не все так однозначно і вона могла бути встановлена на більш високому рівні, то негайно сама зі своєї особистої ініціативи внесе необхідну доплату.

Венедіктова уточнила, що їй «точно нічого приховувати: я не проводжу таємні зустрічі, не приймаю одіозних гостей, не розпиваю чаї з корупціонерами».

«Попри те, що я не бачу у своїх діях ні правових, ні морально-етичних питань, я не можу дозволити суспільству сумніватися у собі. Я прийняла рішення якомога скоріш переїхати. Сподіваюся, що мені вистачить декілька днів, щоб здійснити цей переїзд», – поінформувала Венедіктова.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у червні сім'я Венедіктової переїхала на державну дачу в Пущі-Водиці. У публікаціях зазначалося, що попри те, що генпрокурор живе з сім'єю на дачі з червня, змін до декларації вона не внесла.

Також ЗМІ повідомляли, що щомісячна плата за винайм цієї дачі нібито становить 63 тисячі гривень, тоді як утримання маєтку з держбюджету обходиться у нібито 163 тисячі гривень на місяць.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Естонія поки не має плану репатріації українських громадян призовного віку в Україну

Міністерство внутрішніх справ Естонії не має плану примусової репатріації на територію України українських громадян, включаючи… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Гороховський: 98-річній жінці, яка напередодні пішки вийшла з окупованого Очеретиного, куплять будинок

Для того, щоб вийти з окупованої частини села Очеретине на Донеччині, 98-річній Лідії Степанівні довелося… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Україна провела третій раунд переговорів із США щодо безпекової угоди

Очільник Офісу Президента Андрій Єрмак провів третій раунд переговорів зі Сполученими Штатами щодо підготовки до… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У Києві почали демонтувати монумент на честь Переяславської ради, що знаходиться під аркою “Свободи українського народу”

30 квітня у Києві представники комунального хазяйства розпочали демонтаж композиції на честь Переяславської ради під… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Полковник Череватий очолив кафедру військової журналістики у Військовому інституті КНУ

Начальником кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка призначений полковник Сергій… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Уперше в українському Національному парку запрацювала Добровільна пожежна охорона: у чому рішення

В Україні вперше у Національному парку запрацювала Добровільна пожежна охорона, яка має запобігати пожежам та… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.