fbpx
Сьогодні
18:09 01 Жов 2020

У "Слузі народу" заявили, що Фокін сам вирішив піти з ТКГ

Заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Вітольд Фокін сам вирішив піти зі своєї посади.

Про це заявив в ефірі Україна 24 народний депутат з "Слуги народу" Микола Тищенко.

"Він (Фокін – ред.) людина з досвідом, професійна, але ви ж розумієте, що сучасна політика тільки для сильних і молодих людей, які вміють витримувати всі напасті й перипетії сучасної політики. Я тримаю удар, я прийшов за своїм серцем, і я хочу змін не тільки на словах, але і на ділі!", – заявив нардеп.

Коментуючи зміни в складі ТКГ, "слуга народу" зазначив:

"Вітольд Фокін сам вирішив піти з ТКГ. Ви не забувайте, що йому 87 років, і він просто не витримав цього натиску, агресивних настроїв".

Також Тищенко прокоментував свій вступ до складу міжфракційної групи "Шлях додому".

"Це група депутатів, яка підтримує президента, ідеї миру, територіальної цілісності України. Люди, які готуватимуть парламент до ухвалення важливих рішень з тих домовленостей, які будуть у нормандському форматі. Ми беремо справу в свої руки", – сказав він.

Як повідомлялося, Фокін 29 вересня на засіданні комітету ВР заявив, зокрема, що не бачить "жодного підтвердження" війни між Росією й Україною. Він назвав Росію "контрагентом", а також знову заявив про необхідність оголосити загальну амністію на Донбасі.

Комітет Верховної Ради вирішив ініціювати ухвалення постанови, в якій закликати президента Володимира Зеленського припинити перебування Фокіна в делегації України для участі у ТКГ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: