Новини

Кравчук відреагував на скандальну заяву Фокіна

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук  прокоментував відставку Вітольда Фокіна з посади заступника голови ТКГ.

Про це пише «Україна 24».

«Заяву Фокіна в комітеті Верховної Ради про те, що він не бачить війни між Росією та Україною, я засуджую як неправильну, яка суперечить державній політиці не тільки України, а й міжнародних організацій. Ми не можемо нехтувати такою позицією, особливо члена делегації, який має в будь-якій формі дотримуватись державної політики, й вільне тлумачення тут недопустиме», – заявив Кравчук.

За його словами, до скандальних заяв Фокіна він ставився спокійно, поки вони не прозвучали на засіданні державного органу.

«Коли це зроблено на засіданні державного органу – це набуло політичного недержавного характеру. Тому, я думаю, не треба робити якісь далекі висновки, тому що Фокін не займав якусь посаду в державі, яка виключно впливала на ситуацію, в тому числі війни на Донбасі. Але недотримання державної позиції в цих питаннях повинно було закінчитись висновками. Що і зробив президент України (Володимир Зеленський – ред.)» – зазначив перший президент.

Як повідомлялося, Фокін 29 вересня на засіданні комітету ВР заявив, зокрема, що не бачить "жодного підтвердження" війни між Росією й Україною. Він назвав Росію "контрагентом", а також знову заявив про необхідність оголосити загальну амністію на Донбасі.

Комітет Верховної Ради вирішив ініціювати ухвалення постанови, в якій закликати президента Володимира Зеленського припинити перебування Фокіна в делегації України для участі у ТКГ.

Свіжі дописи

  • Новини

Розвідка розповіла деталі про російський катер, який вдалося знищити в окупованому Криму

Знищеним воїнами ГУР МО швидкісним катером армії російської федерації у тимчасово захопленому Криму виявився російський… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

На війні проти рф загинув 2-разовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко

У неділю, 5 травня, загинув на фронті під час виконання бойового завдання 2-разовий чемпіон Європи… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Глава Єврокомісії зустрілась із Сі Цзіньпінем у Парижі: говорили про Україну та ядерні амбіції рф

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провела зустріч із главою Китаю Сі Цзіньпінем у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

В Україні випустили освітній серіал про правила коректної комунікації з військовими й ветеранами

В Україні випустили серіал під назвою «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» про те, як… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Глава держави Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів щодо продовження… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Британець українського походження проїде 7 тисяч км на велосипеді для допомоги дітям, постраждалим від війни

Британський підприємець українського походження проїде велосипедом сім тисяч кілометрів, щоб зібрати кошти для українських дітей,… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.