fbpx
Сьогодні
13:24 01 Жов 2020

КПВВ "Станиця Луганська" тимчасово закрита через пожежу поблизу, - МВС

кпвв "Станиця луганська"

Через пожежну небезпеку і загрозу життю людей тимчасово припинили роботу КПВВ «Станиця Луганська».

Про це повідомляє МВС.

"У зв'язку із виникненням пожежі поблизу контрольного пункту в'їзду-виїзду у Станиці Луганській, що супроводжується звуками, характерними при детонації боєприпасів, пропуск громадян через лінію розмежування припинено.

Відповідно до рішення командувача операції ОС КПВВ тимчасово закритий".

МВС пише, що наразі пропуск громадян до тимчасово окупованої території не здійснюється. Усіх громадян, які перебували в КПВВ та поряд з територією контрольного пункту відведено на безпечну відстань.

Крім того, у разі прибуття громадян з тимчасово окупованої території відбуватиметься негайне їх відведення в безпечні місця. Усі прикордонні наряди також відведені з території КПВВ, окрім наряду прикриття, який готовий до дій.

"Робота КПВВ може бути відновлена після стабілізації ситуації", – зазначили в міністерстві.

Пізніше стало відомо, що в КПВВ "Станиця Луганська", який тимчасово закрито, горять елементи інфраструктури, ситуація ускладнена через сильні пориви вітру.

"Наразі в контрольно-перепускному пункті вже частково пошкоджені елементи інфраструктури. На місце прибули пожежні команди ДСНС, з якими прикордонники вживають усіх заходів для локалізації займання".

У свою чергу Станично-Луганська районна державна адміністрація повідомляє, що полум'я з КПВВ "Станиця Луганська" перекинулося на вулиці Донецьку та Ломоносова уздовж КПВВ.

Так, на самому КПВВ горять дерев'яні навіси. "Залучені підрозділи ДСНС і техніка для підвезення води з КП "Теплосервіс".

https://www.facebook.com/watch/?v=345853399955954&t=0

Внаслідок пожеж на Луганщині загинули 9 осіб, госпіталізовали 14 осіб, вогонь пошкодив понад 250 будівель.

Вродовж доби 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж, з яких станом на ранок 1 жовтня ліквідовано 82 пожежі, триває гасіння 64-ох. За даними ДСНС, загалом уздовж лінії розмежування утворилося 6 масштабних осередків лісових пожеж.

Найбільш складна ситуація вздовж лінії розмежування від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить близько 9,3 тис. гектарів.

За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила сім кримінальних проваджень.

У пресцентрі ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями окупантів із застосуванням трасуючих куль.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: