fbpx
Сьогодні
12:10 01 Жов 2020

КПВВ "Станиця Луганська" продовжує роботу, - ДПСУ

фото: ДПСУ

Контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" продовжує роботу, на цей момент загрози пожеж у цьому напрямку немає.

Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко "Інтерфаксу".

"КПВВ "Новотроїцьке" пожежі жодним чином не загрожують на цей момент. Вразливішим є КПВВ "Станиця Луганська". На цей момент загрози цьому напрямку немає. Водночас фіксується певне задимлення місцевості через пориви вітру, проте пропуск людей відбувається".

За його словами, рішення про закриття КПВВ може прийняти лише командувач Операції об'єднаних сил і лише за наявності загрози цьому напрямку.

"КПВВ може бути закритий за рішенням командувача ООС. Ми постійно відстежуємо ситуацію разом із іншими взаємодіючими структурами, щоб чітко розуміти поширення пожеж, особливо у напрямку КПВВ "Станиця Луганська". У разі, якщо буде якась загроза, лише тоді може бути закрито цей напрямок", – наголосив спікер.

Демченко нагадав, що, фактично, у Луганській області щодня функціонує лише КПВВ "Станиця Луганська".

"Пропуск через КПВВ "Новотроїцьке" здійснюється лише в окремі дні, оскільки певні обмежувальні заходи щодо пропуску відбуваються саме з боку російських окупаційних військ. Вони пропускають людей у цих напрямках лише у понеділок і п'ятницю", – пояснив він.

Як повідомлялося, 30 вересня на території Луганської області зафіксовано 146 пожеж. Найбільш масштабні пожежі виникли у лісових масивах Новоайдарського, Старобільського, Попаснянського і Станично-Луганського районів.

Станом на 10:00 четверга, 1 жовтня, ліквідовано 82 пожежі, триває гасіння 64. Унаслідок пожеж п'ятеро людей загинули і 12 постраждали, правоохоронці відкрили сім кримінальних проваджень.

Нагадаємо, що урядова група на чолі з заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим вилетіла на місце пожеж в Луганській області.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: