fbpx
Сьогодні
18:50 01 Жов 2020

Аваков заявив, що обвинувачення подало слова Марківа у в'язниці так, ніби він зізнався у вбивстві

Міністр внутрішніх справ (МВС) Арсен Аваков заявив, що звинувачення помилково перекладало слова українського нацгвардейца Віталія Марківа. Італійські прокурори стверджують, що він зізнався у вбивстві журналіста.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

За словами Авакова, прокурори використовують записи Марківа з прослуховування в в'язниці та перекладають його слова помилково.

"Адвокати з нашої сторони свої позиції заявили, призначена додаткова експертиза. Сторона обвинувачення намагається інтерпретувати непрямі слова Марківа з прослуховування в тюрмі. Ніби було сказано "вбили журналіста", а намагаються інтерпретувати ніби "я вбив", – сказав Аваков.

Також міністр зазначив, що експертиза підтверджує неможливість участі Марківа у вбивстві італійського журналіста, оскільки дальність прицільної стрільби з автомату менше 1,5 кілометра.

"Ми провели експеримент в той же період, коли загинули Міронов і Рокеллі. Наполягаємо, що автомат не може стріляти 1500 м і при цьому вбивати прицільно. Рокеллі та Міронов не були в прямій видимості. Хочемо, щоб також долучили записи Рігалона, там видно і чутно стрілянину, яка відбувалася в 200 м, а не зі сторони гори Карачун", – заявив Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: