fbpx
Сьогодні
11:55 01 Жов 2020

Аваков сказав, що загрози загоряння лакофарбового та спиртового заводів на Луганщині немає

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про відсутність загрози загоряння лакофарбового та спиртового заводів у Луганській області через пожежі, які тривають у регіоні.

"Порівняно з нічною ситуацією, наразі Сєвєродонецьк поза загрозою. Також немає загрози загорання двох заводів – лакофарбового та спиртового. Однак, на шести ділянках ще є загорання. Також залишається великий вітер. Всі сили спрямовані на боротьбу з вогнем. А вже зранку працює пожежна авіація", – передає прес-служба МВС.

Міністр нагадав, що ще влітку МВС зверталося до парламенту з проханням посилити потужності ДСНС саме на Луганщині, де великі хвойні масиви.

Міністр зазначив, що наразі поліція відкрила кримінальні провадження, перевіряється версія навмисного підпалу.

Раніше стало відомо про чотирьох загиблих на пожежах, серед яких троє цивільних і працівник лісгоспу.

Впродовж доби 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж, з яких станом на ранок 1 жовтня ліквідовано 82 пожежі, триває гасіння 64-ох.

За даними ДСНС, загалом уздовж лінії розмежування утворилося 6 масштабних осередків лісових пожеж. Найбільш складна ситуація вздовж лінії розмежування від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить близько 9,3 тис. гектарів.

За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила сім кримінальних проваджень.

У пресцентрі ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями окупантів із застосуванням трасуючих куль.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: