fbpx
Сьогодні
17:42 30 Вер 2020

Єрмак заявив, що депутатам потрібно поїхати на Донбас перед тим, як давати поради

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що для того, щоб добре розуміти те, що відбувається на Донбасі, потрібно все-таки депутатам туди особисто з'їздити, а вже потім "писати дуже викривальні "фейсучні повчання", давати глобальні поради як за три дні все вирішити

Про це він написав у своєму Facebook.

"Безумовно, в теорії все завжди виглядає бездоганно.
«Ми звільнили, ми знаємо, ми тиснемо».
Можна з легкістю написати кілька хороших фейсбучних текстів і сказати, що справу зроблено.
«Все розкладено по поличках».

А насправді – порожнеча. Бо в складних ситуаціях немає простих і очевидних рішень.
Так ось, продовжуючи розпочату Президентом розмову із заступниками глави фракції, повторно закцентую увагу на чудовій пропозиції.
Щоб добре розуміти те, що відбувається на Донбасі, потрібно все-таки депутатам туди особисто з'їздити. Але не в «паркетному режимі адмінподорожі» і не на півдня. А побачити на власні очі справжнє життя, відверто поспілкуватися з місцевими жителями, військовими. Послухати біль конкретних людей – наприклад розпитати про їхнє ставлення до режиму припинення вогню.

І нарешті зрозуміти, що ця тиша (довготривала, до речі) для них дійсно означає.

А вже потім обговорювати щось, писати дуже викривальні «фейсбучні повчання», давати глобальні поради як за три дні все вирішити.
Лише тоді це буде взаємно корисно. Чи ні?
Чи, як завжди, обійдемося словами «супер-знавців»?

Скажу навіть відвертіше.
В 2019 році, завдяки перемозі Володимира Зеленського, багато людей отримали довгоочікуваний шанс реалізувати в Україні ті позитивні зміни й програми, які блокувалися протягом десятиліть.
Частина з цих людей виконують свою роботу ефективно, ще частина – припускаються помилок та емоційних сплесків, які конфліктують з державницькою позицією.
Це вимагає жорстких висновків.

Втім, це нормальний робочий процес, якого не уникнути. Ідеальних людей і рішень не буває, але треба вміти миттєво реагувати на складні ситуації.

Також, на жаль, вже зрозуміло, що деякі люди у нашій команді з часом відчули, ніби вони – особисто – більші за команду.
Розчарую.
Це – ілюзія, яка у підсумку може зашкодити державі, якщо людина не повернеться до об'єктивної оцінки, перш за все, себе, своїх дій, своїх цілей. Незалежно від владного чи депутатського статусу.

Діяти спільно, координувати зусилля, знаходити командні рішення – це те, що потрібно для побудови сучасної конкурентної України. Якщо ти в команді, не намагайся обіграти свою ж команду заради особистих інтересів.
Якщо ти обіцяєш, виконуй те, заради чого тебе взяли у команду і чого від тебе очікує суспільство.
Це прості принципи, які, на жаль, частенько губляться десь у високих коридорах та парламентських кулуарах", – зазначив Єрмак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: