fbpx
Сьогодні
15:34 30 Вер 2020

Уряд виконує важливу вимогу МВФ: розпочалося створення єдиних юросіб для Держмитниці та Податкової

Фото: З відкритих джерел

Кабмін ухвалив рішення про реорганізацію територіальних органів Державної митної служби та Державної податкової служби як юридичних осіб. Вони стануть відокремленими підрозділами цих відомств.

Постанови ухвалені під час засідання уряду 30 серпня.

Як зазначив під час засідання прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Україна вже виконала два структурних маяки з програми співпраці з МВФ. За його словами, мова йде про вільний ринок газу для населення та план зменшення непрацюючих кредитів у державних банках.

"Сьогодні ми будемо приймати постанови, які є одним із структурних маяків співпраці з Міжнародним валютним фондом. Мова йде про рішення, яке дозволить Державній митній та податковій службам почати працювати як єдиним юридичним особам. Тепер територіальні органи будуть не окремими юридичним особами, а просто окремими підрозділами центрального органу виконавчої влади", – сказав він.

Територіальні органи Державної податкової служби як юридичні особи будуть ліквідовані – буде припинено діяльність 25 головних управлінь, офісу великих платників податків та інформаційно-довідкового департаменту ДПС.

Зокрема, Податковій службі доручено утворити відповідні ліквідаційні комісії, а також забезпечити утворення територіальних органів в рамках однієї юридичної особи – ДПС.

Кабмін також прийняв рішення реорганізувати територіальні органи Державної митної служби шляхом їх приєднання до Держмитслужби.

Під реорганізацію підпадуть Азовська, Буковинська, Волинська, Галицька, Дніпровська, Енергетична, Закарпатська, Енергетична, Київська, Координаційно-моніторингова, Одеська, Північна, Подільська, Поліська, Слобожанська, Східна та Чорноморська митниці Держмитслужби.

Терміни для завершення створення єдиних юридичних осіб ДПС та Держмитслужби в постановах не вказані. Однак рішення про створення єдиної юридичної особи ДПС, зокрема, мотивовано необхідністю виконання до 1 січня 2021 року структурного маяка в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ.

За словами Шмигаля, це рішення позитивно оцінюють міжнародні експерти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: